Aerul din interior e de cinci ori mai poluat ca cel de afară

  • Aerul din interior e de cinci ori mai poluat ca cel de afară arată o analiză Saint-Globain citata de spotmedia. Există numeroase surse de poluare pe care le trecem cu vederea- detergenții cu care spălăm vasele sau podeaua, elementele chimice din compoziția mobilierului nou dar și vopselurile.
  • “Toate aceste substanțe au un rol toxic, iritabil, asupra căilor respiratorii. Și atunci, o prudență mare ar trebui să aibă pacienții care suferă de alergii, pentru că pe lângă factorul agresor, alergenul, intervin și acești factori, care produc o inflamație suplimentară, la nivelul căilor respiratorii.”, a precizat, la Antena 3, medicul alergolog, Rareș Simu.
  • “În cazul pacienților cu alergii, toate aceste substanțe chimice, indispensabile pentru igienta unei case moderne, pot să aibă efecte nocive.
  • Procentul din populație care suferă de alergii este din ce în ce mai mare, în ultimii ani. Unul din factori este tocmai factorul de poluare și inclusiv produsele de igienă folosite în exces, pot să favorizeze dezvoltarea terenului alergic.
  • Mai ales în primii ani de viață, când organismul trebuie să se obișnuiască cu tot felul de microbi, el își dobândește un fel de plasticitate. Dacă în primii ani de viață, copilul este foarte bine protejat, sau “cocoloșit”, acesta este un factor de risc pentru apariția alergiilor. Pentru că organismul să învețe cum să facă față acestor alergeni.”, a mai declarat acesta
  • Făcând o paralelă cu declarațiile medicului, ne întrebăm care sunt cu adevărat rezultatele statului în casă în timpul pandemiei covid-19, purtatul măștii, și dezinfectarea frecventă a mâinilor, suprafețelor timp în care organismul nostru a fost”cocoloșit” precum copilul care este foarte bine protejat, sau “cocoloșit”, acesta fiind un factor de risc pentru apariția alergiilor.