Arafat: „…să fie amendați.”

  • Arafat propune ca organizatorii cluburilor sau discotecilor care permit accesul persoanelor nevaccinate, să fie amendate. Șeful DSU nu se oprește aici, ci declară că este de datoria organizatorilor să anunțe autoritățile dacă apar cumva persoane nevaccinate în spațiile respective, potrivit știrile ProTV
  • ată declarația aberantă a șefului DSU:
  • „Organizatorul trebuie să înțeleagă foarte clar, el sau cine organizează va fi amendat și amenzile nu sunt mici în aceste condiții. Dacă undeva unde clar trebuie să intre numai vaccinați nu se controlează, orice persoană de acolo cu simțul civic poate să pună mâna pe telefon și să anunțe. Și acest lucru chiar îl recomand. Dacă cineva intră într-o zonă unde se știe că trebuie să intre numai vaccinați și vede că nu se controlează deloc și nu se întreabă de hârtie, de orice dovadă dacă ești vaccinat, înseamnă că organizatorul încalcă regulile și legea. Și aici clar se pot sesiza organele de control, organele de control vin, verifică, dacă găsesc persoane nevaccinate acolo, care nu pot proba vaccinarea, prin sondaj, se poate persoana respectivă să fie amendată conform legii”.
  • „Dacă ajungem și spunem, da, doar vaccinați și ei încalcă regulile și lasă pe oricine să intre, riscul este să vedem că măsurile sunt ineficiente și să reia alte măsuri mai stricte. Rugămintea din partea noastră este ca ei să aplice regulile și să verifice și să se asigure că cei care intră sunt persoane care dețin dovada vaccinării”, a continuat Arafat.
  • Astfel la aproape 32 de ani de la Revoluție, românii se întorc într-o epocă a dictaturii, a turnătorismului, a fricii. În anul 2021, România se poate considera într-o dictatură sanitară.