Medicii de familie au reacționat virulent

  • Medicii de familie au reacționat virulent la acuzația premierului Florin Cîțu, care a insinuat că vina eșecului campaniei de vaccinare ar aparține acestora, deși au primit miliarde de lei. Aceștia au arătat că sumele enorme de care a vorbit prim-ministrul nu au ajuns la ei, susținând că nu medicii de familie sunt vinovați pentru proasta gestionare a fondurilor.
  • Declarația premierului Florin Cîțu, potrivit căreia medicii de familie ar fi încasat stimulente pentru campania de vaccinare fără să aibă și rezultate, a produs un val de indignare în rândul acestora. Societatea Națională de Medicina Familiei consideră afirmația prim-ministrului nedreaptă și susceptibilă a induce în eroare opinia publică. ”Medicii de familie sunt vinovați pentru managementul strategic eronat al Ministerului Sănătății? Pentru proasta gestionare a fondurilor?
  • În declarația sa, șeful Executivului pomenește de niște stimulente care ar fi fost acordate medicilor de familie pentru a se implica în campania de vaccinare, ca parte a strategiei propuse de Ministerul Sănătății, și vorbește de miliarde de lei cheltuite în acest scop. Unde sunt acești bani cheltuiți? Pentru că sumele enorme menționate anterior nu au ajuns decât în mică măsura la medicii de familie?”, se arată într-un comunicat al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF). Premierul Florin Cîțu a afirmat, în 28 iulie, că deși au fost oferite stimulente medicilor de familie pentru a se implica în campania de vaccinare, de ordinul miliardelor de lei, campania nu a dat rezultatele așteptate. Aceste stimulente erau, de fapt, plăți pentru servicii medicale suplimentare față de cele contractate de medicii de familie, susține SNMF. ”
  • Medicii de familie se tem că declarația lui Florin Cîțu este o justificare pentru întârzierea plăților și chiar pentru stoparea acestora.